Calisthenics – utomhusträning med många namn 

  Utomhusträning har blivit populärt. Det är enkelt i vardagen. Du kan träna när du vill. Samtidigt får du mycket ljus och frist luft, kan njuta av staden eller naturen hela dygnet. Med Calisthenics utrustningen behöver du inte tänka på extra utrustning, eftersom du bara tränar med din kroppsvikt.

  Ordet calisthenics kommer från de två grekiska orden: kallos och sthenos, som betyder skönhet och styrka. Träning är absolut inte någon ny trend. Den först omtalade träningsformen kommer från den grekiska historikern Herodot, född ca. 480 år f.Kr, som berättar om, hur spartanernas starka krigare tränades på detta sätt.

  De något svåra orden, som kan stavas på flera sätt, inbäddat i vårt vardagsspråk om de olika formerna av fitnessträning. Callisthenics är den brittisk-engelska stavningen och Calisthenics är den amerikanska stavningen.

  När man hör ordet Callisthenics, kanske man blir i tvivel om hur det stavas. Var det mån … Callisthenics, Calisthenics, Kalisthenics, Kallisthenics, Kalistenix, Kallistenix, Calistenix, Callistenix, Kallisteniks, Callisteniks, Kallisteniks, Kalisteniks, Qalistenix, Qallistenix, Qalisteniks, Qallisteniks, kastelniks, Kallastenix, Kalasthenix, Callasthenics, Callestenix, Callesteniks, Kallesteniks, Kallestenics, Kallestenix?

  Men om du stavar det på det ena eller det andra sättet, kommer du enkelt att kunna hitta en mängd av youtube-videos, bloggar eller instagram-sidor med inspirerande träningsövningar och program till alla nivåer.

  Skaber sunde miljøer 

  Utomhus fitness- och calisthenics utrustning i parker eller stadsplatser ger alla möjlighet för att kunna träna och skapa hälsosamma utomhusplatser, som kan hjälpa till att förhindra fysisk inaktivitet och ensamhet. I dag har många av oss sittande arbete eller många timmars undervisning framför datorn. Därför gör utomhus träningsplatser det enklare för alla att träna styrka, smidighet och kondition. Calisthenics är roligtoch bra nybörjarträning för både vuxna och barn och man kan enkelt träna tillsamman, eftersom övningarna kan varieras beroende på din kroppsstyrka. Det är en varierande träning för barn och ungdomar, som enkelt kan kombineras med lek eller lärande.

  På träningsplatserna utomhus kan du träna tillsammans med vänner, eller om du åker dit ensam kommer du troligen att träffa andra som håller på och tränar. Det är oftast lättare att komma iväg och träna när det också blir en social aktivitet tillsammans med andra.

  Fitnessutrustning 

  Träningsutrustning till Calisthenics kan ställas i offentliga parker, på torget, vid hamnen, på bostadsföreningens gård, lekplatser eller konferenscenter. På skolor och utbildningsinstitutionen skapar de träningsöar och samlingsplatser på utomhusområdena.

  Se Elverdals urval av fitnessutrustning till calisthenics.