Lekplatser som håller  

  När användare av en uteplats eller en lekplats utmanas motoriskt och mentalt med många lekvärden inspireras de till att utforska lekplatsen och den blir rolig 'att ta med' t.ex. till fantasilekar! Därför ska en lekplats innehålla så många möjligheter att använda kroppen på olika sätt som bara möjligt.
  Vi kommer alltid att gå i djupet med användarnas behov, området mm., för att säkerställa att vi utvecklar en lekplats, som bjuder in användaren till lek och aktiviteter med kroppen. Och baserat på dina idéer eller idéer och lösningar som vi har utvecklat tillsammans, finns den rätta lekplatsdesignen till er.

  För att lekplatsen ska bli älskad och användas ser vi till att sätta ihop lekutrustning till platsen, som ger utmaningar och idéer till lek, men lösningen ska också stämma överrens med våra kvalitetskrav. Målet är alltid att lekplatsen ska vara hållbar och ha en kvalitet och säkerhet, som vi kan stå för.
  En lekplats ska hålla till många timmars fysisk lek, plus slitage från väder och vind. Den ska tåla tonvis av aktiv lek, där det klättras, snurras, gungas, hoppar mm. av barn i institutionen, skolan eller besöker parken. Men den ska också skapa en mysig och trevlig utomhusplats för gemenskap och små gröna gräskullar. Därför är våra krav till alla material, att de ska vara av hög kvalitet och de ska ha lång livslängd.

  Behöver du inspiration till eran lekplats? Då kan du läsa mera under avsnittet 'Rådgivning', delta på ett av våra många webinarer eller du är också välkommen till att kontakta oss.

  Material och hållbarhet 

  Vi vill kunna stå för vår kvalitet och säkerhet till våra lekplatser.

  Våra leverantörer har gemensamt med oss ett starkt sinne för design, men vi säkrar också att det är tryggt att leka på lekplatsen. Vi går upp i att barn, ungdomar, vuxna och äldre – funktionshindrade, extremidrottare mm. får en bra och säker upplevelse på lekplatsen, medan de har roligt. Alla våra redskap och lekplatsutrustning uppfyller EN1176 standarden för säkerhetskraven.

  Lekplatser i trä

  Av trä växer äventyrliga lekmiljöer. Virket vi arbetar med är valt utifrån hög hållbarhet samt det estetiska uttrycket, så vi kan leverera den allra bästa slutprodukten. Robinia, lärk och ek är alla tre starka och vackra träslag med lång hållbarhet på grund av innehållet av naturliga konserverade ämnen.
  Ek och lärk är starka träsorter pga sin långsamma växt, som ger hög densitet och kärnvirke. Robiniaträ (falska akacia) används ofta till naturlekplatser, eftersom stammarna har lite krokiga äventyrliga former. Robiniavirket är både miljövänligt och har lång livslängd och är ett bra val till utomhusprojekter, där träd har markkontakt.


  Våra designa har utvecklat massa moduler av trälekhus i ett skandinaviskt design: Olivia lekhus och Theodor lektorn, som kan sättas ihop till helt eran egen lösning.

  Oavsett du är arkitekt, projektkoordinator i en kommun, byggherre eller liknande, så vill vi kunna hjälpa och ge råd till dig om val av material, så att du både får den riktiga design och den säkra lekplatsen.

  Stål är ’grönt’

  Ett annat viktigt material till design och inredning av lekplatser inklusive träningsbanor är stål. När lekplatsen ska stå i många år, är kvaliteten av stål mycket vikt af legepladser herunder også træningsbaner, er stål. Når legepladsen skal stå i mange år, er kvaliteten af stål meget vigtig, og vores produkter lever op til den bedste standard.

  Stål är ett hållbart råmaterial, eftersom det kan göras omarbetas och återanvändas igen och igen.

  Läs mera om Elverdal och få ideer till erat nya lekplatsprojekt.