Modulära system - Theodor lektorn 

  Lekhus är närmast själva hjärtat på lekplatsen. Varje dag blir till en ny värld för de yngsta barnens lekuniversum. Ett lekhus skapar en plats till att fördjupa sig i, leka tillsammans t.ex. två och två och träna sig i sociala relationer.


  Kombinera ett unikt leklandskap 

  Med Theodor lekstuga och -torn i trä kan du skapa ert helt egna leklandskap till lekplatsen. Serien är uppbyggd av grundmoduler och tillbehör, som kan monteras på otaliga sätt.

  Den flexibla designen ger många lekfunktioner och högt lekvärde. Här kan barnen själva fylla sitt fantasiuniversum. Den ena dagen är kanske huset dinosaurforskarens hus där nya fynd sätts upp till utställningen. Imorgon en glassaffär, ett hemligt häxhus eller en avlägsen rymdstation.

  I leken i lekhuset hittar de yngre barnen själva på sina lekar, ger varann roller och uppgifter. De tränar sig i att göra saker tillsammans och uttrycka idéer och reaktioner mot varann.

  Sådan designer du erat leklandskap 

  Det börjar alltid med ett hus eller lektorn – som kan inredas eller designas efter behov och lekändamål. Huset kan få möbler t.ex. bänk, hyllor eller lekkök.

  Lekhuset kan ha öppna facader eller få fönster och dörr. Ska det gavel på kan man välja mellan trägavel med spegeleffekt eller en stor tavla till att rita och skriva på.

  Du kan ge huset sitt eget tema med blomlådor, musikinstrument, köpmansdisk (affär), brevlåda eller annat, man drömmer om.

  Bli inspirerad av Theodor-universumet. Är det inte det tillbehöret du hade i tankarna, så kontaka oss gärna om fler möjligheter.


  Skapa zoner till spontan lek och till lugna lekar

  Det är en bra idé att placera lektorn en bit bort från de yngre barnens lugna lekuniversum.


  Klättringsleder och hemliga grottor

  När barn först kan, är det roligt att klättra upp och se ut över världen. Vem vill inte gärna ha en trägrotta? Ett ställe,där man kan prata nära med sina vänner eller leka för sig själv.

  På lekplatsen ger lekhusen på stolpar eller lektorn nya lekmöjligheter, speciellt till de äldre barnen.

  När fler torn eller hus sätts ihop, ger det en hel labyrint av klätter- och lekrutter och varierande lekfunktioner.

  Barnen tränar sin motorik, koordineringsförmåga och balans genom att röra sig på många olika sätt. Det händer helt av sig själv i de roliga klätter- och fånglekarna runt i ett landskap av lektorn.

  Olika höjder ger flera lekmöjligheter och motoriska utmaningar och sätter extra liv till leken.

  Skapa lekrutter och motoriska utmaningar med stigar, rutschstänger, rutschkanor, klätterväggar, balansbroar, stigbroar, lianer och mycket, mycket mera…

  I höjden 

  De höga lektornen kan vara öppna eller igenstängda med en gavel i olika design. Dörr och öppningar är med till att skapa grottor och väg ut och in i tornen.

  Det är roligt att klättra från ett torn till ett annat. Eller från torn till ett lägre lekstuga.

  Kom ihåg när man har lektorn på lekplatsen, ska man säkra sig att det är det riktiga fallunderlaget i förhållnade till höjden. Vi ger råd om fallhöjder och fallunderlag.