Ny gunga till lekplatsen 

  Gungor är alltid populära på lekplatsen.

  Hur högt kan du gunga? – Är det min tur nu?


  Gungor stimulerar motoriken och ger vänner

  På lekplatsen är gungan alltid i rörelse, man bestämmer vems tur det är, gungar varann eller tillsammans och ser vad de andra kan. När barn har lärt sig att gunga själva, kan de gunga i timvis.

  På tvärs av ålder är gungan en trevlig och social lekutrustning.

  Att gunga är också utmärkt för barnens motoriska utveckling och stimulerar vertibulärkänslan (också kallat labyrintsinnet).

  Den är en av våra viktigaste sinnen för plats- och positionskänsla, förmågan till att samordna sina rörelser och ha ett stabilt synfält.


  Att gunga ger upplevelsen av att sväva fritt i luften och det kittlar fint i magen

  Gungan ger varierad lek

  När barnen gungar, tränas grundmotoriken, för här måste det tränas att både skapa kraft med sin kropp, hålla rytm och balans.
  Många älskar gungan, för det är inte bara är roligt att sitta upp och gunga. Man kan också stå upp – eller ligga ner på magen över gungan och man kan t.ex. träna sig i att få så bra balans att man också törs hoppa av, medan man gungar.

  Att gunga ger upplevelsen att sväva fritt i luften och det killar fint i magen.  Gungan kan vara med i fantasileken 

  Att gunga ger upplevelsen av att sväva fritt i luften och det killar fint i magen. Gungan kan vara ditt flygplan, häxkvast eller drake, som man flyger på genom skogen eller en båd man seglar i över havets höga vågor.  En gunga ger en social aktivitet till lekplatsen

  När barnen gungar varandra eller om de mindre barnen gungas av sina föräldrar eller annan vuxen. Man kan vara flera tillsammans på en av de stora kompisgungorna, göra en koja och prata nära varann medan man gungar.

  Oavsett om man har en stor eller liten lekplats, har vi helt säkert en Elverdal gunga, som passar in till eran lekplats på den offentliga platsen. Bli inspirerad av våra utomhus gungor till alla åldersgrupper – från den lilla babygungan till den klassiska däck- och bältegungan, stora kompisgungor, gungstativ med olika gungor och de mest coola hängmattorna. Vi ger råd om val av gunga, material, storlek och säker montering.

  Se alla olika typer av gungor här.