Hinderbanor eller djungelbanor?

  Banor med hinder ger fart, hinder sätter fart på leken hos barn i alla åldrar. Kan du hålla balansen? Och krypa över nätet?

  Leken på en hinderbana, kallas också motorikbana eller djungelbana, som utmanar alla rörelser och sinnen. Det är nog inte några delar i kroppen, som inte kommer på arbete, när små och stora barn har fullt upp med att leka på hinderbanan.

  Fysisk utveckling är vigtig för barn, så att de lätt kan röra sig, även senare som unga och som vuxna. Att ha kontroll över motoriken ger samtidigt barnen sinnesro till att bättre lära sig andra saker i skolan.
  Ihop med motoriken tränas även de tre grundläggande sinnena: labyrintkänslan, muskel-ledkänsla och beröringskänsla. Alla tre är viktiga för barnets inlärning av andra färdigheter, t.ex. att läsa.

  Men hur är det med de många namnen?
  Djungelbanor


  Hos Elverdal kallar vi hinderbanor, träningsbanor och motorikbanor till barn för djungelbanor.

  Våra djungelbanor är oftast gjorda i de äventyrliga och vackert krokiga robinstammar, som påminner om en levande skog. Robiniaträ har också en lång hållbarhet.

  Vi tycker att de underbara stammarna sätter fantasin i rörelse och skapar en lekfull plats, som barnen kan fylla med sina egna universum.

  Går banan över ett hajfyllt vatten? Är du på väg genom en labyrint i trollskogen? Kanske är det en rymdraket, som du svävar genom eller ett berg du klättrar på.  Tips till att bygga en rolig djungelbana

  Du kan sätta ihop din djungelbana, så den passar precis till den enskilda platsen, omgivningen och användarnas behov. Förutom robiniaträ tillverkar vi också djungelbanor i stål och trä. I ett modernt bostadsområde kan kombinationen av stål och trä passa fint.


  Tänk på att skapa variation  Det ger lekplatsen många lekvärden och ger den lång hållbarhet.
  Detta ger fler utmaningar till olika åldersgrupper och barnen vill komma tillbaka och leka.


  Lek med designen  Det fantastiska med Elverdals djungelbanor är att du har ett brett utbud av elementer att välja mellan. I vårt designverktyg Builder kan du leka med designen av din djungelbana. Gå till Builder här.


  Bli inspirerad av omgiveningen  Forma din djungelbana efter platsen så att den talar in i omgivningen. Djungelbanan kan ha olika former. Den kan ha formen som en lång parallell bana, gjord som en kvadrat, i
  en cirkel eller springa i sicksack mellan träden.