Trä är ett fantastiskt materialHos Elverdal arbetar vi med en mycket hög standard till våra material. Alla våra träprodukter osv är noggrant utvalda så att de har hög hållbarhet och ett estetiskt uttryck, vilket ger dig den allra bästa slutprodukt. Vi använder FSC- och PEFC-certifierat trä. Läs mer om det certifierade trädet här.

Robinia
Robinia har med goda skäl blivit en av de mest användbara träslagen på utomhuplatser. De naturliga gungande stammarna ger lekplatsen ett organiskt och naturligt utseende och robinia har hög hållbarhet. I EU odlas trädet under kontrollerade förhållanden och trädets naturliga cellstruktur och innehåll av naturlig garvsyra gör det perfekt till att montera direkt i marken.

Ek
Ek har blivit använt i århundraden som ett av de vackraste och mest hållbara träden. Till eksempel blev Egeskov slott byggt i 1554 i Danmark på en grund av ekstockar, - och slottet står frotfarande kvar där. Hos Elverdal använder vi bl.a. ekvirke till kanter, klätteranlägg och gungor. Kärnveden i ek innehåller stora mängder garvsyra och kan sättas direkt i marken, där ekstammarna kan stå i många år.

Lärk
Vi använder lärk, vilket på gurnd av den långsamma växten ger trädet hög desnistet och styrka. Lärk har mer än 90% kärnved, vilket innebär att träet är naturligt impregnerat och att lärken har en mycket lång hållbarhet. Vi låter träet stå obehandlat och med tiden patineras och får den välkända vackra silvergrå färgen.