Stål med styrkaStål är en legering av järn. För att bygga en del av vår lekutrustning använder vi stålmaterial och vi använder typerna av rostfritt stål och vanligt stål.

Generellt kan man säga att stål rostar och kan få ett oönskat uttryck utan efterbehandling, vi använder kulblåsning eller galvanisering av stålet för att ge dig önskad kvalitet och uttryck. Rostsfritt stål kan kulblåsas, något vi gör för synets skull och tar bort eventuell ytrost. Galvanisering av stål är en efterbehandling av vanligt stål och detta görs för att stålet inte ska rosta.

De olika typerna hittar olika användningsområden olika fördelar, men beror först och främst på din önskan om lekutrustningens uttryck.

Slutligen kan både rostfritt stål och vanligt stål avslutas med pulverlackering. Pulverlackeringen är ett lag med pulver som elektrostatiskt laddat. Lekutrustningen vill dra till sig pulvret och apparatet får med lacken en robust, jämn och heltäckande yta – och eventuellt en färg.

En hög stålkvalitet är vigtig, när lekplatsen ska stå i många år.Vårt rostfria stål är AISI 304 och vårt olegerade stål är S235. När vi använder olegerat, uppfyller varmförzinkning och tjockleken på zinklagret därmed kvalitetskraven från DS/EN ISO 1461.