Parkour till Thorildskolan - en referens

  I centrala Kungälv i Sverige bara 21 kilometer norr om Göteborg ligger Thorildskolan. Skolan har ca. 450 elever från årskurs 7. till 9.

  Skolan byggdes ursprungligen på 1950-talet men byggdes löpande ut med en totalrenovering under åren 2015 till 2017. Stilen är funktionalistisk med raka linjer och bland annat med vackra byggnader med koppartak.

  Den vackra arkitekturen kallar…

  Med respekt för arkitekturen skulle vi hitta en lösning, som tilltalar de unga eleverna. Här ska fokus vara på idrott och aktivitet och de unga ska ha armbågsutrymme med möjlighet för att ’bränna av energi’. Skolan valde installation av två olika parkouranläggningar färgade i ljusblått. Färgvalet spelar ihop med fallunderlag och häng-ut möblerna, som också är målade i ljusblått. Dessutom valde skolan också att få tre runda trampoliner uppsatta på rad efter varandra. Slutligen sattes sju hopop (sittplats) i klunger, vilket har skapat utrymme till gemenskap.


  Här tänker vi på varandra och på miljön


  När eleverna börjar i 7:an på Thorildskolan sätts de nya klasserna, för att man menar att en balanserad könsfördelning, geografisk spridning och en balanserad akademisk nivå ger den bästa lärmiljön.
  Skolan har också som mål att arbeta aktivt med miljöfrågor och att skolan är hållbar.

  Thorildskolans idrottsprofil
  Man arbetar (Red. 2019) för att kunna erbjuda idrottslinjer.  Är du intresserad av att veta mer?

  Placering
  Rosendalsgatan 2
  SE - 442 35 Kungälv

  Byggår
  2017

  Referensenummer
  3268