Klubtorama - det häftigaste efter en skoldag är att vara ute

  Skoldagen är förbi, vad ska du göra? Det bästa är att leka fritt och glömma tiden med fånglek och gömma sig eller hänga ut, träna och snacka med vännerna.

  Fritids- och ungdomsklubben Klubtorama hade tidigare en något äldre lekplats med en flislagd bollbana. I stället önskade de att få en uteplats, som appellerar till hela användargruppen av barn och unga mellan 10-18 år. Viktigt var, att man också i vinterhalvåret kan använda uteplatsen och att det därför får en bra belysning.

  Elverdals design har gett utomhusutrymmet en tydlig uppdelning i zoner för aktiviteter, fitness och lugna platser att dra sig tillbaka på. Enkla material och klara färger ger platsen ett urbant design, som faller naturligt in i området. För att skapa en trygg och rar stämning på kvällstimmarna blir parkourområdet upplyst med spots och bänkarna får en dekorativ, indirekt belysning.

  Läs referensen med beskrivelse av produkter, process m.m. här.  Platsens många möjligheter


  Elementerna i Klubtoramas utemiljö ger många möjligheter till roliga lekar och utmaningar, som tränar både muskler, koordination och uthållighet och stärker i allmänhet kroppsmedvetenheten.

  För de största vill parkourbanan vara utmanande på styrka och balans, när man rör sig både över, under ochigenom hindren. Det är en bra träningsform att vara tillsammans på, så man kan lära tricks av varann.

  För de mindre barnen vill parkourstativ och betongvägg forma labyrintiska turer för fånglek och att gömmasig.

  För de unga, som är intresserade i att träna fitness, kan ribbor och sliprar (stockar) användas till övningar till steps, boxjumps, mage/ryggträning.  Funktioner


  1) Konstgräs med ett stort parkourstativ
  2) Klätterstativ med häng-ut mattor
  3) Klättervägg i betong, som kan graffitimålas
  4) Träningsribbor och lianer
  5) Låg balansvägg
  6) Sliprer (stockar) till paus och träning
  7) Gräsyta omkring banan med pausplats och betongbänkar under träden
  8) Ping Out pingisbord, som kan målas graffiti på

  Inredning ger möjlighet för att kika igenom lekeområder, så alla känner sig med i gemenskapen.  Koncept

  Street, urban och kreativ är nyckelord för stilen i Klubtoramas uteplats, som är inspirerad av miljöer, som de större barnen och unga ofta tycker om - parkourbanor, graffiti och sportbanor. Det ska vara en plats till både lek, fri rörelse och ro, där alla vill synas, att det är härftigt att vara där. Både när man är 10-12 år och går på fritids eller kommer till ungdomsklubben på kvällen.

  Uteplatsen har många roliga utmaningar, både klätter-, balanslek, parkour, fitness och pingis. Behöver man en paus, vill läsa eller snacka, är det bara att ta en bänk i gräset eller klättra upp på häng-ut mattorna, där man sitter tillsamans.

  Den urbana stil är sammansatt av betongväggar i varierande former, galvaniserade parkourrör och träsliprar (stockar). Betongväggarna är placerade, så att de inte skuggar för trän och buskar och det är alltid möjlighet för att kunna se igenom området på tvärs.

  En klättervägg i betong blir ett landmärke för Klubtorama och kan liksom pingisbordet graffitimålas, så de unga kan sätta deras eget märke på platsen.


  Är du intresserad att höra mera? 

  Placering
  Godthåbsvej 251
  2720 Vanløse


  Referensenummer
  4994

  Byggår
  2020