Harestad skole - en referens med stadsdesign

  I samarbete med entreprenören Bjelland blev den här uteplatsen och lekplatsen byggd och överlämnad till Harestad skole i Norge 2016.

  Skolan önskade sig mer lek och rörelse samt aktiviteter på skolgården, speciellt till de större eleverna. Eleverna skulle ut och röra på sig och vara aktiva och det ska vara roligt. Därför valde skolan att vi skulle leverera tre extra höga gungor, fyra basketkorgar hängade på stålstolpar och placerade på en stor multibana samt två gröna PingOut bordtennisbord. Perfekt till de unga tonåringarna.

  De två bordtennisborden har en urban design, som passar bra mellan de råa och vackra norska klipporna och de nya häng-ut möblerna i trä. Den hårda metallen spelar bra ihop med det mjuka träet och ger ett öppet och estetiskt uttryck. Med tiden har träet patinerats och framstår nu som en varm grå färg.
  De enkla utemöblerna är också ramen omkring växtmiljön, som bidrar till att skapa stämning och lärande på utomhusområdet. Kanske kan växter anvädas aktivt i undervisningen? Man kan till exempel observera om växter och blomster attraherar insekter och följa årstidernas växlingar och betydelsen på insekternas aktiviteter.

  Denna referens vill inspirera till att välja urbana lekredskap och möbler och den enkla, transparenta designlösningen.

  Valda produkter

  * Tre extra höga gungor i stål

  * Två PingOut bordtennisbord

  * Fyra basketbollkorgar


  Är du intresserad av att veta mer?

  Placering
  Torvmyrveien 7
  NO - 4070 Randaberg

  Byggår
  2017

  Referensenummer
  3183