Gentofte Ungdomsskole – utomhus träningsområde för alla 

  Med en buktande 100 meters löpbana, trampoliner, crossfitnessutrustning mm ger träningsområdet vid Gentofte Ungdomsskola de unga ett utomhusområde till motion och gemenskap. Inte bara i skoltiden, men också i fritiden, där området är öppet för alla – unga som äldre i närområdet.

  Gentofte LIV, en sammanslutning av lokala skolor, idrottsklubbar och kulturcenter, som står bakom initiativet, att utöka de existerande lokala idrottsanläggningarna.  Koncept


  Våra arkitekter har skapat ett träningsområde i en informell stil, som tilltalar ungdomar och stimulerar lusten till att få röra på sig.

  Idéen var att skapa en aktiv uteplats till undervisning av ungdomsskolans elever, men också för de närliggande skolor, idrottsklubbar och alla som bor eller kommer till området.

  Den ovala ytan är uppdelad i mindre träningszoner inom en slingrande löpbana, som ger en lekande dynamik till utomhusplatsen. I träningsutrustningen kan man bl.a. träna crossfit och OCR, vilket förbättrar konditionen och är perfekt att träna gemensamt.

  Alla funktioner på banan är producerade i långtidshållbara material i hög kvalitet t.ex. helstöpt miljöriktig gummibeläggning, stålstolpar och rostfria barrar.

  Stämmingsljus och enkla soldrivna glödlampor runt löpbanan ger en behaglig atmosfär på träningsområdet.

  Funktioner


  Löpbana: Det sammankopplade elementet på området är en 100 meters löpbana – en bana som slingrar sig, går upp över kullen och samtidigt är funktionell, eftersom den både kan användas till 10 meters spurt och 100 meters lopp.

  Crossfitområde: Innehåller träningsutrustning till alla muskelgrupperna, som stärks vid crossfit. Dessutom ingår träningsikoner i beläggningen för intervallträning.

  OCR-bana (ObstacleCourse Racing): OCR är ett populärt träningsfenomen. Hinderbanan kan användas ensam eller tillsammans med andra i en tävling om att komma först.

  Trampolin (fitness): Trampoliner stärker kondition samt muskulatur i ben, skinkor och rygg. Samtidigt stimuleras led- och positionssinnet, såsom förmågan till att koordinera muskler och leder i rigtig timing.

  Armkarusellen: Stärker vestibulärsinnet och balansen. Dessutom arm- och ryggmuskulaturen, när man ska hålla fast i farten.

  Bli inspirerad till val av
  fitnessutrustning


  Är du intresserad att höra mera? 

  Placering
  Gentofte Ungdomsskole
  2900 Hellerup


  Referensenummer
  4754

  Byggår
  2019