Dyhrs Skola

  Vi på Elverdal fick fria tyglar vid utformningen av området runt Dyhrs skole. Det resulterade i ett populärt resultat med en mängd olika lekredskap.


  Funktion och placering i fokus

  Dyhrs School är en privatskola för både låg-, mellan- och högstadiet. Skolan ville ha en renovering av sin skolgård för mellan- och högstadiet, med underhållsfria material och produkter. De hade nästan ingenting på gården, vilket gav Elverdal fritt spelrum i utformningen av området.

  En av dom stora utmaningarna var bland annat dom stora höjdskillnaderna i området samt elevernas byten mellan olika klassrum i dom tätt placerade byggnaderna. Därmed fick vi noggrant tänka igenom funktion och placering. Det var också viktigt att ha utrymme för många barn samtidigt på dom enskilda redskapen. Skolan hade också några små fläckar av barmark, som ofta blev till lerpölar när det regnade. Lösningen blev en beläggning av konstgräs med minimala driftskostnader.

  På den stora skolgården med varierande terräng valde vi att placera lekplatser på olika nivåer. Nivåerna skapades med eksliprar som även fungerar som en trappa. Lekområdet ser nu ut som en levande möbel. Det blev ett transparent leksystem i underhållsfritt material och neutrala färger. Många nya aktiviteter hjälper eleverna att vara aktiva på rasten, och leder tilll mera lugn och ro på lektionerna, färre konflikter och ökad koncentration.


  Kontakt

  Krin Bångman
  kab@elverdal.se

  Placering
  Frderiksvej 10
  4200 Slagelse

  Byggår
  2016, 2017 och 2018

  Referensenummer
  2318, 2796, 3469 och 3820