Solvallsparken ett referensprojekt från Rosendal

  Elverdal har levererat lekutrustning och träningsprodukter till Solvallsparken i Uppsala stadsdel Rosendal. Parken, som ligger vid USIF idrottsförening multiarena, är ritad av den svanska arkitektfirman Karavan Landskap.
  Målet för kommunen var att skapa en aktivitetspark, där sport blir til lek. Som får barn och unga till att kasta iPads och komma ut och röra sig. Vuxna till att träna utomhus. Och alla till att mötas på tvärs oavsett ålder och behov.

  Karavan har gett parken en stark identitet, där området har fått lagt centrala stigar runt om, som samtidigt kan fungera som löpbana. Stigen ansluter parkens olika zoner av aktiviteter: fitnessträning, parkour, bollbanor, lekområden för mindre och större barn samt rastplatser till att njuta en paus och social gemenskap.

  Vi har lagt vikt på att tillföra parken många lekvärden med utrustning, som ger många olika möjligheter för lek och träning. Våra produkter till parken omfattar: parkourstativ, klättervägg i betong, fitnessribbor och -recks, träningsbänk, pingisbord, gungor, snurrskiva, karusell, studsmattor, balansstubbar och klätteranlägg.

  Se omtalt på Landezine International Landscape Award

  Se omtalt på Muuuz.com.  Kontakt
  Patrik Duivens
  pd@elverdal.se

  Placering
  Solvallsparken
  Uppsala, Sverige

  Byggår
  2017

  Referensenummer
  2772