​Herning fotbollsgolf – fotbollsspel för alla 

  På fotbollsgolfbanan kan hela familjen dribbla och träna bollögat. Banan förverkligar ett långt nära önskemål hos Herning Fodbold Eksperiment om ett tillägg till deras professionella fotbollsanläggningar. I fotbollsgolf kan alla, oavsett bolltalang, uppleva glädjen att spela med en fotboll.

  Konstnären Rune Fjord är designern bakom det kombinerade sport- och konstprojektet till Herning Fodbold Eksperiment och Herning Kommune, kuraterad av HEART (Herning Kunstmuseum). Rune Fjord är inte ensam den stora fotbollsspelaren, men såg en rolig utmaning i att skapa en bana, som kombinerar sport och konst till glädje för många:

  Jag har aldrig spelat fotboll själv. Jag var alltid den, som blev vald till sist, när lagen ska väljas", berättar Rune Fjord med ett skratt, när banan blev invigd. "Det har varit ett nöje att blanda konst och sport tillsammans".


  Kanske kan banan få nya spelare på fältet, sa Rune Fjord vid invigelsen till Herning Folkeblad, 2017. De utmanande banor och utrustning är levererade och monterade av Elverdal.


  Vad är fotbollsgolf? Spelet gäller om att få fotbollen genom den 1,4 kilometer långa banans åtta hinder med minst antal sparkar och utan att använda händerna. Du kan se Herning Fremads fodboldgolfbane her.


  Kontakt
  Karin Bångman
  kab@elverdal.se

  Placering
  Ringkøbingvej 66
  7400 Herning

  Byggår
  2016

  Referensenummer
  -