Gladsaxe Sportscenter - en urban djungel

Hos Gladsaxe Sportscenter avlastar dammarna, kanalsystemer och bassängerna nu vattensystemet, och samtidigt öppnar idrottsområdet upp till oformella och spontana aktiviteter.


En urban djungel

I samarbete med en landskapsarkitekt stod Elverdal för att skapa ett idrotts- och lekområde genom Gladsaxe Sportscenter. Projektet är specialdesignat som en lekplats, som både ska ge anledning till roliga och utmanande lekar, och samtidigt fungera som ett av Danmarks största anlägg till regnvattenuppsamling. Platsen kommer därmed till att bestå av mer än öppna regnvattenbassänger, som blir fyllt upp, när det regnar. Bassängerna blir specialdesignade lekredskap, så man kan leka - både i torrväder och regn.

Temat för området är en urban djungel med en repbro, hängmattor, pendulgungor, ett klätterrep mm. Samlat sett ett ställe till både barn och vuxna, där det ska vara plats till att slänga sig, klättra, ligga i hängmattor och utmana balansen. Här gäller det att hålla tungan mitt i munnen, om man inte vill ha våta fötter.


Ett bidrag till världens mest banbrytande klimatlösning

I Cities 100-rapporten framhävs precis detta lekområde som en uppfunnen klimatlösning. Rapporten presenterar 100 av dom bästa klimatlösningar från väldens städer.

Läs på Realdania här och se tv-klipp från TV2 Lorry här.


Kontaka

Jens Bo Thorsager
bo@elverdal.dk

Placering
Gladsaxevej 200
2860 Søborg

Byggår
2015

Referensenummer
2042 och 2483