Gammel Estrup 

  Lekplatsen ligger vid en av Danmarsk bäst bevarade renässansherrgårdar: Gammel Estrup, Danmarks Herregårds Museum.


  Lekplatsen är tänkt som en introduktion till museet i barnhöjd, där det finns sagor från t.ex. tjänsteflickans värld och berättelser om livet som adelsman.


  Flera elementer från Herrgårdens arkitektur går igen på lekplatsen. Lekplatsen är allmänt tillgänglig.
  Materiale - Gammel Estrup


  Introduktion till museet - Platsspecifik lösning


  Den nya lekplatsen är designad speciellt till museet, och har skapats med tydliga referenser till Gammel Estrups herrgårdsanläggning med vallar och broar och det karakteristiska åttakantiga tornet. Grundtanken är att lekplatsen ska ge en barnvänlig introduktion till ett besök på herrgården. Lekplatsen innehåller tre klätterbanor och tillhörande ljudpelare, där man genom att vrida på en vev får herrgårdshistorier berättat av tjänsteflickan, änkegrevinnan och greven. Inne i lektornet finns motiv, som man kan återse inne på själva herrgården. På det sättet kan man klättra, lyssna, rutscha och leka sin in i herrgårdshistorien.
  Kreativ kommunikation - ökat besöksantal  l Med en herrgårdslekplats har museet ett mål, att locka ännu fler barn och det har lyckats över all förväntan. Om man ser på det totala antalet besökare för juli och augusti för respektive 2022 och 2023, kan man se en ökning på 14,1%. Om vi zoomar in på antalet barngäster var det en ökning med hela 25,9%.  Är du intresserad av att höra mer?  Placering
  Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum
  Randersvej 2, 8963 Auning


  Referensenummer
  10339

  Byggår
  2023