En stadsträdgårds-lekplats i Aksel Møllers Have

  Lekplatsen till Aksel Møllers Have på Frederiksberg är inspirerad av stadens trädgårdar med köksträdgårdar, mer vilt växande natur och utomhus platser att träffas och njuta naturen på. Förutom många lekfunktioner och samlingsplatser är trädgården en grön oas att fördjupa sig i – hitta skalbaggar, höra bina surra och gömma sig i grottorna i häcken.

  Här kan barn skapa sina egna fantasilekar, leka tafatt på balansbanan med stora trädgårdsspadar i trä, känna sanden genom jätte morötterna i sandlådan eller rida en tur på trädgårdens snigel. Eller vill du hellere klättra över spindelns spindelnät och leka i ministaden med lekhus och lektorn?

  Tanken bakom lekplatsen är att få en känsla av att vara i en stor trädgård med många små sittplatser och olikartade lekområden, som ger motoriska och sensoriska utmaningar för både barn och vuxna.

  Stigar och små träbroar förbinder de olika lekzonerna och inbjuder till att gå på upptäckt. Samtidigt ger det trygghet med att skapa utsikt över trädgården.

  Bynatur


  Vi önskar att skapa enlekplats, som får tankarna till naturen och trädgården. Här kan barnen hitta flera igenkännligaelement som grönsaker, spindelnät, trädgårdshus och trädgårdsredskap.


  Allt detta kombineras med många lekfunktioner och plats till att skapa sinaegna fantasilekar.


  Morötterna i sandlådan ärskulpturella och samtidigt sandverktyg. De stående morötterna har ”maskhål”, därbarnen kikar igenom och kan sila sanden i sprickorna för att känna på.


  I stan kan man göra sin egen grönsaksbod eller köpa en glass.


  Bättreutsikt över lekplatsen och flera sittplatser


  Vi har anslutit områdernavisuellt genom att ändra planteringen och göra ”genvägar” genom de gröna öarna. Det är skapat flerasamlingsmöjligheter fördelat jämt över platsen, så att föräldrarna kan varanära deras lekande barn.


  Trädgården har en uppdelningmed lekområden till de yngsta barnen och en till de lite äldre barnen, utan attsära på dom helt. Lekzoner til de yngsta barnen finns där det är mest skugga, så att de allraminsta institutionsbarnen kan leka skyddade.

  Är du intresserad i att höramera?  Placering
  Aksel Møllers Have
  2000 Frederiksberg


  Referensenummer
  8260

  Byggår
  2020