Stora visioner ledde till denna lekplats i Ahrtal

  I norra Nordrhein-Westfalen mittemot Rheinland-Pfalz ligger den mysiga, miniatyrstaden Ahrtal alldeles intill den lilla floden Ahr, som är en biflod till Rheinen.

  Centralt i Ahrtal låg den gamla brandstationen och transformatorstationen, som försåg byn med elektricitet. Efter stormfloden i juli 2021 revs de två byggnaderna brutalt bort av gigantiska naturkrafter, som har bildat en stormflod. Utöver de våldsamma upplevelserna tog en visionär och en energisk entreprenör handling. Henrick Drüen tog saken i egna händer och samlade ett stort gäng med kompisar, som stod för stora delar av saneringen.

  Många barn har förlorat allt från sina favoritleksaker till den första cykeln och ett husdjur.
  För Henrik Drüen och hans team var det outhärdligt, så nästa steg var etableringen av gruppen 'Verein AhrKids & Friends'. Det är denna grupp människors förtjänst att det blev samlat in pengar till etableringen av en ny lekplats till Ahrtals barn.

  Vi ser fram emot, i samarbete med AhrKids & Friends att leverera den nya lekplatsen till barnen i Ahrtal, som förhoppningsvis vill skapa glädje, skratt och positiv energi utöver den hemska upplevelsen de har haft vid katastrofen.

  Läs mer om denna referens nedan.
  Vacker lekplats som följer Ahr


  Ahr skär igenom naturen mellan de branta klipporna med vingårdar på båda sidorna av floden. Det fascinerande landskap med både naturintryck och smakupplevelser, är bakgrunden till stadens lekplats.

  Vi låter lekplatsen och dess design följa floden, så att barnen t.ex. kan ta en åktur längs Ahr. Det kan vara roligt att få en kompis till att sätta ett litet skepp invikt i papper i vattnet och se vem som kommer först. Skeppet eller barnen?


  Lek med!


  Till denna lekplats har vi haft fokus på att få många olika lekredskap med, så att alla stadens barn och många turister kan få glädje av faciliteterna.

  Här hittar du:
  • Linbana
  • Gungställning med två däckgungor
  • Gungställning med kompisgunga
  • Theodor lektorn med bl.a. klätternät och rutschrör
  • Vattenbänk

  Lekutrustningen ger plats till både roliga lekar och många motoriska utmaningar.

  Lekplatsen ligger på en yta på 34 x 11 meter.  Är du intresserad av att höra mer?
  Placering
  Kreuzberg im Ahrtal
  In Dangeln 34
  DE -53505 Altenahr

  Referensenummer
  9717

  Byggår
  2022