Børnehuset Bodil - en referense och ett TRUST projekt

  Under ByK med TRUST samarbetet har GMB landskapsarkitekter - nu LYTT Architecture – har designat den tillfälliga lekplatsen till den tillfälliga förskolan Børnehuset Bodil på Greisvej 91 på Amager. Elverdal rådger om lekplatser, leverera lekutrustning och ansvarar för etablering.

  Förskolan är en tillfällig 3-årig paviljonbyggnad till 10 barngrupper, medan Köpenhamns Kommun bygger en permanent byggnad till förskolan i Lybækgade. Som en del av projektet är det byggt en stor lekplats, där barnen kan leka lös.
  Klätterlek till dom minsta

  Det låga klätteranlägget med flera torn ger roliga lekmöjligheter till dom minsta barnen. Med sin rutschkana, klättervägg, ramp, kryptunnel och hängbro är ett säkert litet anlägg att testa nya utmaningar på.

  Här kan barnen verkligen lära sig att behärska sin kropp. Det finns flera vägar att klättra upp och ner och runt i på klätteranlägget, som både är utmanande och hanterbart och tryggt. En av utmaningarna är att leka högt och att komma upp och ner.
  Det stärker både balans- och koordinationsförmågan samt muskler till att klättra, krypa, rutscha eller balansera över hängbron. Det är utmaningar, som barnen kan testa försiktigt i början, men på vägen när man känner sig trygg, går
  det fortare och kroppskontrollen blir utmanad igen.

  Pedagodisk inlärningsmiljö

  Att hoppa utvecklar sensoriska motoriska färdigheter. Lekplatsen har fått flera nergrävda studsmattor och hopp-plattformar, som ger mycket lek.

  Lekområdena stöder i allmänhet förskolans fokus på, att omgivningen ska
  tilltala barnens nyfikenhet och ge möjlighet till att utveckla leken.

  TRUST – tillfälliga lekplatser i Köpenhamns Kommun

  TRUST – tillfälliga lekplatser i Köpenhamns Kommun Elverdal är underleverantör till det strategiska partnerskapet TRUST, som löser uppgifter för Köpenhamns Kommun med renovering och byggande av utomhusplatser i förskolor och skolor. Elverdal hjälper till med rådgivning om lekplatsens design, etablering och lekplatsutrustning.

  Läs mer om Elverdals rådgivning och TRUST-lekplatser här.  Kontakt
  Karin Bångman
  kba@elverdal.se


  Placering
  Greisvej 91
  2300 Kbh.S


  Byggår
  2019


  Referensenummer
  6657