DGI Horsens

    Projektet vid DGI Horsens går under namnet Playground. Playground är porten mellan stad och natur och lyfter ett passivt område i utkanten av Forum Horsens p-plats. Samtidigt förbinder Playground sig övergripande till Horsens stads rekreations linjer genom sin placering på stigen till Nørrestrand. I utkanten av parkeringsplatsen markeras och förstärks denna bana med hjälp av asfaltsmålningar.


    En röd tråd
    I projektet är det lagt vikt på att skapa en harmoni mellan byggningen, parkeringsplatsen och platsen framför huset. Den färgade beläggning och utrustning väcker uppmärksamhet och skapar dialog till GymHouse arkitektur. Playground förmedlar övergången och fungerar som en blickfångare, en spännande ankomst till GymHouse och till området bakom. Genom att placera parkour, bollspel och utrustning här, säger allt om husets funktioner, en plats som signalerar aktivitet och motion.

    Framför GymHouse formas ett aktivt loungeområde som väntplats, paus- och mötesplats till alla platsens användare. Alla elementer, beläggningar mm. i anlägget kan användas och ingå som träning i parkour-sammanhang, både till nybörjare och till tränade. För att betona utrustning och funktioner samt synligt utföra områdets effektbelysning samt en helhetsbelysning av området.