Skovgårdsskolan

    På Skovgårdsskolan har vi över två perioder renoverat två olika områden på skolan. Nedan kan du läsa om dom två projekterna.


    Parkour och dynamisk lek

    Den första ytan, som blev renoverad hos Skovgårdsskolan, var området bakom skolan. Här blev lekplatsen designed med dynamiska lekredskap, som ska utmana och ge smil på läpparna.

    I andra omgången önskade skolan ett parkour-lekanlägg, som kan användas av parkourklubben. Klubben håller till på skolan. Det var i denna förbindelse viktigt, att anlägget inte signalerar för mycket `lek`, när anlägget till vardag ska appellera till skolans äldre elever. Målet var närmare, att anlägget ska fungera som en hängmatta/parkour-område.

    Parkouranlägget blev gjort i hårdfört, naturliga och underhållsfria materialer i form av robinaträ och stål, omringat av svarta och gula backar, som matchar skolans fasad.

    Båda projekten var mycket vällyckade och slutade med två populära områden, som uppfyllde kraven från dom många olika målgrupperna, parkourklubben och skolans elever.


    Kontakt

    Karin Bångman
    kab@elverdal.se

    Placering
    Skovgårdsvej 56
    2920 Charlottenlund

    Byggår
    2013

    Referensenummer
    1498 och 1669