Sundby Fritidshjem

På Sundby Fritidshem behövde lekplatsen uppdateras. Detta resulterade i en serie av flera multifunktionella lösningar, för att utnyttja ytan bäst. Här kan du läsa mer om projektet.

Bra utnyttjande av torget

För att göra ett nytt lekområde för fritidshemmets barn var det viktigt att utnyttja det relativt begränsade området som väl som möjligt. Lösningen blev en klätteranläggning med alla typer av roliga utmaningar samt grottor där man kan leka eller bara slappna av. Dessutom inrättades en sandlåda, som är sammankopplad med ett specialutformat skjul där man kan leka affär, komplett med blomlådor och en pergola. Sammantaget har man skapat en serie av multifunktionella lösningar ,så att man på ett litet område har gjort plats till något för alla åldrar. Sundby Fritidshe ville ha rött som temafärg så vi varför att måla skjulet rött och att tillverka gummibeläggningen i rött och svart. Det fungerar riktigt bra eftersom färgen binder samman lekplatsens redskap till en helhet.

Jens Bo Thorsager

Kontakt

Jens Bo Thorsager

bo@elverdal.dk

Placering

Danmark

Geislersgade 17, 2300 København S

Utfört

2013

Referensnummer

1656