Sturefors junglelegeplads

I sammarbete med White Arkitekter utvecklade Elverdal dennea naturlekplats i Linköbing. Här kan du läsa mer om projektet.

Djungelkul

Tanken bakom projektet är, att barnens fantasi ska bringas ut, medan de använder de nya lekredskapen. Till exempel är idén, att djungelns djur lurar om hörnen, så därför gäller det att hålla ögonen på krokodilerna, när man susar ner för rutschkanan. Dessutom får man vara försiktig, när man gungar i fågelbogungan, så du inte riskerar att falla ned i flodhästens gap precis under gungan. Djuren är nämligen gjorda i den underliggande gummibeläggning, som därmed både ökar säkerheten och sätter igång i fantasin.

Sammantaget har det här skapats en lekplats för alla åldrar, med rik möjlighet till klättring, balans och rörelse.

Stefan Svensson

Kontakt

Stefan Svensson

stefan@elverdal.se

Placering

Sverige

Slånvägen 7, Linköbing

Utfört

Maj 2011

Referensnummer

1328