Bevægelsesrum til børn og unge

På ett område med en gammal tennisklubb, utvecklade stadens föreningar tillsammans med Elverdal en ny rörelsepark till stadens barn, unga och äldre. Målet med området var, ayt familjer och unga fick en ny samlingsplats som inspirerer till en massa rörelse.

Rörelserum till barn och unga

I parken finns det ett område till familjer med barn, där barnen kan leka och röra sig samtidig som de vuxna kan styrke- och konditionsträna på den uppställad fitness-ön. De som gärna vill träna kan ta en tur i terrängspåret ocg därefter avsluta med en tävling om att komme först upp i klättringsmaterna. Till de unga är ett område skapat med redskap inspirerade av extremsporter och som något helt unikt, ett område för trehjulingar.

Finansieringen av projektet blev delvis funnen genom lokala sponsorer, kommunen och diverse stiftelser.

Se fler upplysningar om rörelseparken på:www.rosenparken.dk/dk/bevaegelsesparken/parken/

Jens Bo Thorsager

Kontakt

Jens Bo Thorsager

bo@elverdal.dk

Placering

Danmark

Nygade 18 C, 9620 Aalestrup

Utfört

Juni 2001

Referensnummer

-