Material och standard

Hos Elverdal arbetar vi med en mycket hög standard till våra material. Alla våra trävaror mm är noggrant utvalda, så dom har lång hållbarhet och ett estetiskt uttryck, vilket ger våra kunder det allra bästa slutprodukt.


Vi använder sibirisk lärk, som grund till den långsamma växten ger trädet en hög densitet och styrka. Lärk har mer än 90% kärnvirke, som betyder att trädet är naturligt impregnerat och har en mycket lång hållbarhet. Vi låter virket stå obehandlat och med tiden patinerar och får den välkända fina silvergrå färgen.


Robinia är av goda skäl blivit en av dom mest användbara träsorter utomhus. Dom naturligt gungande stammarna ger ett organiskt och naturligt uttryck på lekplatsen, och robiniaträ har en hög hållbarhet. I EU dyrkas trädet under kontrollerade förhållanden och trädets naturliga cellstruktur och innehåll av naturlig garvsyra gör den perfekt till montering dirket i marken.
Ekträ har blivit använt genom århundraden som något av det vackraste och mest hållbara träslaget. Till exempel blev Egeskov slott uppfört i 1554 på en grund av ek, - och slottet står fortfarande. Hos Elverdal använder vi bl.a. ekträ till kanter, klätteranläggningar och gungor. Kärnvirket i ek innehåller höga mänger av garvsyra och kan sättas direkt ner i marken, där ekstammarna kan stå i många år.

En hög stålkvalitet är viktigt, när lekplatsen ska stå i många år. Vårt rostfria stål är AISI 304 och vårt inte-legerade stål är S235.När vi använder inte-legerat är varmförzinkning och zinktjockleken, uppfylls kvalitetskraven från DS/EN ISO 1461.Alla produkter hos Elverdal lever upp till EN 1176Hitta en beskrivelse av material från externa leverantörerLäs mer om externa leverantörer