Digital lekplats i Roskilde

Inspirerad av PIXLPARK och Nordlys i Horsens är Elverdal och Alexandra Institutet ingått ett samarbete om framtiden för digitala och upplevelserike uterum.

Digitala element väcker rörelse och lek

PIXLPARK är en del av Roskildefestivalens nya kreativa område MusicOn, där fokus ligger på lek och rörelse framkallat av fysiska, digitala element. Interactive Spaces från Alexandra Institutet ligger bakom framgången för två huvudanläggningar, nämligen PIXLSWING och PIXLDANCE.

PIXLSWING är en stämningsfull gunga anläggning med plats för 10 personer. Ljud och ljus aktiveras och förändras så fort någon börjar att svänga. I varje avsnitt är placerad högtalare som hänvisar till området för installation du befinner dig i, vilket ger en unik upplevelse beroende på var du befinner dig. Ljud och ljus varierar beroende på hur många samtidiga användar PIXLSWING.

PIXLDANCE är en interaktiv plattform som uppmuntrar besökare och publik att använda sin kropp för att aktivera ljud och ljus. Ljud och ljusintensiteten ökas / minskas beroende på hur mycket aktivitet det är och hur mycket varje person rör sig på plattformen.

Samarbete mellan Elverdal och Alexandra Institutet

Vid Elverdal vill vi bidra till att skapa ännu mer av sådana interaktiva och estetiska lösningar, där kärnan är rörelse och gemenskap. Därför samarbetar Elverdal med Alexandra Institutet med utveckling och design av framtidens uterumsmöbler.

Här kan du läsa mer om en av Alexandra institutets andra framgångsrika installationer, nämligen Nordlys i Horsens

Jens Bo Thorsager

Kontakt

Jens Bo Thorsager

bo@elverdal.dk

Placering

Danmark

Darupvej 19, 4000 Roskilde

Utfört

2011

Referensnummer

-